Tegel trends

Er zijn tal van mogelijkheden als het om tegels gaat. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste trends en adviseren u graag persoonlijk welke tegel het beste bij uw unieke situatie past.

MOLS werkt nauw samen met vooraanstaande architecten, waardoor we op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van vloeren. Tegenwoordig zien we vooral de XXL vloertegel aan terrein winnen. Daarnaast zijn natuurlijke motieven en de houtlook tegels erg populair. Neutrale kleuren voeren nog steeds de boventoon. Wij zorgen samen met u voor een tegel die het beste bij uw persoonlijkheid en woonsituatie past.

SFEERBEPALERS
Tegels bepalend grotendeels de sfeer in een ruimte. De keuze van vormen, kleuren, maten en legpatronen is daarom een echte uitdaging. Enkele vragen die u zich kunt stellen zijn ‘welke maat tegels gebruiken we, om de ruimte waarin ze worden gebruikt groter te laten ogen?’, ‘zijn de vloertegels geschikt voor badkamer en keuken?’, ‘is deze tegel geschikt voor vloerverwarming?’ en ‘welke kleuren en motieven passen het beste bij elkaar?’. MOLS helpt u graag bij het beantwoorden van deze vragen. Samen komen we tot een tegel die precies past bij uw ruimte(s) en persoonlijkheid.

TRENDS

Uiteraard kiest u tegels die u mooi en praktisch vindt. Dat betekent niet dat u niet met de laatste trends mee kunt gaan. We noemen er een aantal. Vooral de kleuren antraciet, wit, zwart en natuurtinten zijn helemaal van deze tijd en stralen rust uit. Deze kleuren zijn tijdloos en gemakkelijk te matchen met andere kleuren (bijv. de accessoires).

badkamer_2_2Vaak wordt er gekozen voor een grijze, witte of zwarte tint die wordt gecombineerd met een kleurrijk tegelvlak op de muur of de vloer. Wat dacht u bijvoorbeeld van de houtlook vloer of de mozaïek tegeltjes. Ook reliëf of patronen in tegels worden steeds vaker gelegd.

Daarnaast zijn XXL tegels helemaal hip. De afmeting 30 bij 60 centimeter is zeer populair, maar ook de 100 bij 100 centimeter tegel wordt veel gekozen. Grote tegels brengen rust in een ruimte. Deze tegels leggen is overigens een lastig karwei. Dit werk nemen we graag uit uw handen, we zijn hier immers gespecialiseerd in.

De gerectificeerde tegel wordt steeds populairder. Daarvan zijn de kantjes afgezaagd, waardoor de tegel kaarsrecht is en de voegen tussen de tegels minimaal zijn. Dit geeft een strak effect.

Ook de keramische tegels zien we al vaker. Deze tegels zijn duurzaam, toepasbaar op zowel een houten als een betonnen ondergrond, makkelijk in onderhoud en goed te combineren met vloerverwarming. De keramische tegels worden ook wel look-a-like tegels genoemd, ze zijn bijvoorbeeld te koop in houtlook of natuursteen-look.

MOLS tegelwerken
Nieuwsgierig naar de nieuwste trends en welke daarvan het beste bij u past? Neem contact met ons op voor meer informatie.

grote-kleine-tegels